På Pegasus Råd och stöd kan du alltid prata med oss om ditt mående eller dina tankar. Du behöver inte prata om sex mot ersättning, det kan vara andra saker som känns viktigt att prata om till en början. Du behöver heller inte vilja sluta ha sex mot ersättning eller tycka att sex mot ersättning är ett problem för dig för att prata med oss.

Skapa en trygg plats där ungdomar kan uttrycka sig utan att behöva oroa sig över vilka konsekvenser som kan komma om man säger vissa saker.”

När det är mycket som är rörigt i ens tankar eller när man har varit med om svåra saker kan det vara skönt att prata med någon utomstående person, t.ex. en kurator, som kan lyssna och stötta. Vi på Pegasus Råd och stöd finns här på dina villkor och stöttar dig utifrån dina behov. Vi kan lyssna, hjälpa till att strukturera tankarna när allting känns rörigt, stötta dig när du vill göra någon förändring, hjälpa dig utforska dina egna tankar och känslor kopplat till ditt mående eller till en specifik händelse.

Du behöver inte veta i förväg vad du vill prata om, det kan vi komma fram till under tiden och det kan också ändras under tidens gång. Du bestämmer själv vad du vill berätta och inte berätta och du bestämmer själv hur många gånger vi ska prata.

Om du behöver annat stöd än det som vi på Pegasus Råd och stöd kan erbjuda hjälper vi dig att hitta rätt och finns kvar som stöd om den nya kontakten inte skulle fungera. Det är viktigt att komma ihåg att du inte är ensam om dina erfarenheter eller känslor, även om det kan kännas så.

Vi har tystnadsplikt och du kan vara anonym!

För att kontakta oss kan du klicka här.