GDPR

När du har kontakt med Pegasus Råd och stöd är det bara vi som arbetar i Pegasus Råd och stöd som har tillgång till det vi pratar och skriver om.

Vi sparar bara anteckningar från samtal efter ditt godkännande. (Med samtal menar vi att mötas i våra lokaler eller samtal och chatt via Skype, Kik eller telefon). Anteckningarna sparas i ett låst skåp som bara vi kommer åt och vi anger bara den information om dig själv som du godkänt. Du väljer alltid själv vad du vill berätta.

Pegasuschattens samtal är alltid anonyma och vi sparar bara frågor och ämnen i ett lösenordsskyddat dokument där alla uppgifter som kan knytas till en enskild person är borta. Chattar rensas regelbundet. Det är bara vi som arbetar i chatten som har tillgång till chattarna.

Pegasusmailen är det endast behörig personal som arbetar med Pegasus som har tillgång till. Mejl som kommer till oss rensas regelbundet. Vi tar då bort uppgifter som kan knytas till en enskild person, exempelvis mailadresser och namn på de som mailat oss. Tänk ändå på att du bara berättar sådant om dig själv som du vill att vi ska veta.

Vi för statistik på våra kontakter, men statistiken kan inte knytas till en enskild person. I enlighet med dataskyddsförordningen har du rätt att t.ex beställa ett utdrag på vilka av dina uppgifter vi har gällande dig.

Fråga oss gärna om du undrar något kring hur vi hanterar personuppgifter, hur du kontaktar oss hittar du under Kontakt. Du kan också läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter på RFSL Ungdom.

Surfa säkrare & rensa historik

För att du ska känna dig trygg när du surfar att ingen kan kolla din historik på ett enkelt sätt har vi valt att sammanställa en lista åt dig som kan hjälpa dig att inte lämna någon historik över vilka sidor du har besökt.

Det finns två alternativ för dig för att ingen ska kunna se vart du har varit. Du kan antingen välja att surfa privat eller så kan du radera historiken i din webbläsare.

För att surfa privat:

Internet Explorer: Välj verktyg (ikonen som ser ut som ett kugghjul) > Säkerhet >  InPrivate Browsing, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – P.

Firefox: Klicka på Firefoxknappen uppe i det vänstra hörnet och välj Starta Privat surfning, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – P.

Chrome: Klicka på ikonen som ser ut som en skiftnyckel och välj Nytt inkognitofönster, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – N.

Safari: Välj Safari > Starta privat surfning.

För att radera din historik:

Internet Explorer: Välj verktyg (ikonen som ser ut som ett kugghjul) > Internet Alternativ där väljer du under rubriken historik i fliken Allmänt knappen Radera.

Firefox: Klicka på Firefoxknappen uppe i det vänstra hörnet och för muspekaren över historikknappen och välj Rensa ut tidigare historik.

Chrome: Klicka på ikonen som ser ut som en skiftnyckel och välj Historik, klicka sedan antingen på Ta bort valda objekt eller Ta bort all webbinformation.

Safari: Välj Historik > Rensa historik.