GDPR

När du har kontakt med Pegasus är det bara vi som arbetar i Pegasus som har tillgång till det vi pratar och skriver om. Endast personal som arbetar med Pegasus har tillgång till dina kontaktuppgifter så som mail och telefon. 

Vi sparar bara anteckningar från samtal efter ditt godkännande. Anteckningarna sparas i ett låst skåp som bara vi kommer åt och vi anger bara den information om dig själv som du godkänt. Du väljer alltid själv vad du vill berätta.

Pegasusmailen är det endast behörig personal som arbetar med Pegasus som har tillgång till. Mejl som kommer till oss rensas regelbundet. Vi tar då bort uppgifter som kan knytas till en enskild person, exempelvis mailadresser och namn på de som mailat oss. Tänk ändå på att du bara berättar sådant om dig själv som du vill att vi ska veta.

Vi för statistik på våra kontakter, men statistiken kan inte knytas till en enskild person. I enlighet med dataskyddsförordningen har du rätt att t.ex beställa ett utdrag på vilka av dina uppgifter vi har gällande dig. Om du önskar att vi tar bort dina kontaktuppgifter, meddela oss det så tar vi bort dig från våra kontaktlistor.

Fråga oss gärna om du undrar något kring hur vi hanterar personuppgifter, hur du kontaktar oss hittar du under Kontakt. Du kan också läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter på RFSL Ungdom.

Surfa säkrare & rensa historik

För att du ska känna dig trygg när du surfar att ingen kan kolla din historik på ett enkelt sätt har vi valt att sammanställa en lista åt dig som kan hjälpa dig att inte lämna någon historik över vilka sidor du har besökt.

Det finns två alternativ för dig för att ingen ska kunna se vart du har varit. Du kan antingen välja att surfa privat eller så kan du radera historiken i din webbläsare.

För att surfa privat:

Internet Explorer: Välj verktyg (ikonen som ser ut som ett kugghjul) > Säkerhet >  InPrivate Browsing, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – P.

Firefox: Klicka på Firefoxknappen uppe i det vänstra hörnet och välj Starta Privat surfning, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – P.

Chrome: Klicka på de tre punkterna uppe i högra hörnet på webbläsaren och välj Nytt inkognitofönster, alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl – Skift – N.

Safari: Starta Safari > Välj Arkiv högst uppe i menyraden > Nytt privat fönster.

För att radera din historik:

Internet Explorer: Välj verktyg (ikonen som ser ut som ett kugghjul) > Internet Alternativ där väljer du under rubriken historik i fliken Allmänt knappen Radera.

Firefox: Klicka på Firefoxknappen uppe i det vänstra hörnet och för muspekaren över historikknappen och välj Rensa ut tidigare historik.

Chrome: Klicka på de tre punkterna i högra hörnet på webbläsaren och välj Historik, klicka sedan antingen på Ta bort valda objekt eller Ta bort all webbinformation.

Safari: Starta Safari > Välj Historik högst uppe i menyraden > Välj sedan All historik, för att välja vad du vill rensa. Eller välj Rensa historik, då rensas all historik.